PROČ CHCE VAŠE DÍTĚ ČÍST OSOBNÍ KNIHU NEBO JEŠTĚ LÉPE OSOBNÍ GAMEBOOK?

„Ne ne ne, prosíme, nepřestávejte číst, obětujeme přestávku!“ Nejspíš se budete divit, ale opravdu tuto větu slýchávám od dětí během svých autorských čtení ve školách velmi často.

A jak je to možné? Co že to tam těm dětem vlastně předčítám, že se mnohdy rozhodnou dobrovolně ignorovat zvonění ohlašující konec vyučovací hodiny?

Chcete-li mít doma také dítě, které má radost ze čtení, čtěte dál, ráda Vám to odhalím…

Na úvod bych asi měla zmínit, že při psaní svých knih jsem sladila hned pět svých životních rolí. Roli matky, spisovatelky, učitelky, vášnivé čtenářky a (snad) moderní a humor milující ženy. Tyto mé tváře se dohodly a v symbióze vytvořily unikátní spojení nejatraktivnějších prvků inspirujících děti ke čtení.

Zde jsou ta tajemství knih, které děti milují:

Personalizace

Tak o té to celé dnes bude…

Interaktivita

Naše knihy jsou psány v podobě gamebooku, což znamená, že čtenář svými rozhodnutími ovlivňuje děj příběhu. Vaše dítě může hrdě předvést odvahu, troufne si beztrestně zazlobit atd… ale to je na delší povídání, o tom detailněji až příště. Chcete-li ale objevit svět gamebooků už dnes, stáhněte si klidně jeden pro mladší školáky (8 – 12 let) zdarma, a to zde: www.radostzecteni.cz/zdarma

Moderní pojetí

Naše osobní gamebooky připravujeme také v elektronické verzi, která kromě toho, že je vždy a všude po ruce, skýtá nemalé možnosti v digitální atraktivitě (aktivní odkazy, efekty atd.).

Jsem toho názoru, že když se moderní doba vyvíjí, nemělo by zůstat pozadu ani dětské čtenářství. Jen tak docílíme toho, aby děti neztrácely o čtení zájem. Myslím, že nelze knihy stavět do konfliktu proti moderním technologiím, ale tyto světy by se měly vzájemně doplňovat a propojovat. Vývoj doby nezastavíme, neměli bychom tedy chtít dělat krok zpět, u mladší generace by to totiž nemělo šanci na úspěch.

Vizuální atraktivita

Nedílnou součástí oblíbené knihy je i to, jak vypadá a jak na Vaše dítě vlastně působí. Ilustrace, jejich četnost a zpracování a celkové využití barev bývá pro děti jedním z rozhodujících faktorů, zda vůbec knihu vezmou do ruky. Rozhodně nelze tedy vizuální stránku podceňovat.

Samotný příběh

Na posledním místě? Ani náhodou! Samozřejmě je ve finále nejdůležitější.

My klademe důraz přesně na to, po čem většina dětí touží, tedy na dějovost (což považuji v rychlé moderní době za chytlavé), nezbytný vtip, silné emoce (pocity radosti, očekávání, napětí, ale i strachu, smutku a případně i lítosti…), mnohá dobrodružství a v neposlední řadě pevné pouto přátelství. V osobních gameboocích nalezne Vaše dítě reálné i fantastické příběhové linie.

Tím, že se v osobních gameboocích snoubily všechny tyto zmiňované ingredience, vznikly knihy, které děti milují a díky kterým poznaly, že čtení může být zábava.

A co že je tedy vlastně ta OSOBNÍ KNIHA?

Podstata je v tom, že se Vaše dítě v osobní knize stane jejím hlavním hrdinou. Toto netradiční čtení je totiž individuálně a s veškerou péčí speciálně upraveno pro konkrétního čtenáře s ohledem na jeho jméno, místo, kde žije, zájmy, vlastnosti, oblíbené záležitosti nebo jiné osobní údaje.

Naše osobní knihy jsou vytvářeny tak, aby čtenář okamžitě pocítil, že je součástí příběhu. Dokážete si představit tu překvapenou tvář Vašeho potomka, když objeví, že ta nová knížka je jen a jen o něm? A buďte si jistí, že když dítě vidí své celé jméno už na obálce a svou fotku v knize, rozhodně neodolá, aby se okamžitě nezačetlo a neužilo si ten intenzivní prožitek. Osobní interaktivní knihy jsou prostě zábavným a inovativním způsobem, jak inspirovat Vaše dítě ke čtení.

Osobní gamebooky jsou speciálně upraveny pro každého čtenáře, aby si mohl užít zážitek z knihy na úplně nové úrovni, což bývá velmi emotivníinspirativní. Ukazují, jakou sílu má každý jedinec a jak může ovlivnit svůj život. To může vést k hlubšímu sebeuvědomění a posílení sebevědomí, což jistě pozitivně ovlivní i jeho vztahy s ostatními a pomůže mu v různých aspektech života.

Osobní knihy jsou tedy nejen krásným a unikátním dárkem k narozeninám, k Vánocům, k jiné příležitosti nebo prostě jen tak, ale také úžasným nástrojem pro posílení emocionálního propojení mezi čtenářem a knihou. Netradiční knihy od Radost ze čtení mohou pomoci Vašemu dítěti zlepšit schopnosti čteníposílit sebeúctu, což jsou klíčové dovednosti a vlastnosti pro jeho úspěch v životě.

Jestliže vložíte do ruky svému dítěti osobní knihu, bude díky tomuto dárku cítit, že ho vnímáte jako jedinečné. Tohoto pocitu, který ho bezpochyby vtáhne do kouzelného děje plného překvapení, dychtivého očekávání a příjemného napětí, si bude naplno užívat.

S osobní knihou se Váš potomek stane největší hvězdou v celém knižním vesmíru! Je to jedinečná kniha, kterou bude mít Vaše dítě pouze ono samo a nikdo jiný. Osobní kniha od Radost ze čtení je pro všechny malé snílky a dobrodruhy, kteří si zaslouží být hrdiny svých vlastních příběhů!

Osobní gamebooky Vašemu dítěti dodávají pocit hrdosti, cítí se důležité, jedinečné, sebejisté a připomíná si, že je pro Vás a Vaše okolí cenné. Najednou je středem pozornosti, hrdinou svého vlastního příběhu. Hledí na sebe jinýma očima, protože vidí, že může být odvážné, statečné a chytré. Má větší sebedůvěru, věří v sebe a své schopnosti, cení si svých vlastností. Uvědomuje si, že může mít vliv na svět kolem sebe a že je schopen zvládnout cokoliv. A toto všechno začíná, když otevře knihu, která je o něm!

Všechna ta dobrodružství, všechny ty zápletky a řešení problémů, to vše prožívá Váš mladý čtenář prostřednictvím stránek v jeho knížce. Ať už jde o záchrannou misi, pátrání po ztraceném štěněti nebo cestování skrz kouzelné zrcadlo, všechno se to děje s ním v hlavní roli. Myslím, že nemusím zdůrazňovat, jak úžasný pocit to pro dítě je. Ostatně kdo by nechtěl být hrdinou svého příběhu? Děti osobní gamebooky prostě milují.

V konečném důsledku je dítě významně inspirováno k tomu, aby se stalo lepším čtenářem a sebevědomějším člověkem. 

Představte si, když si Vaše dítě právě přečte, že zachránilo své štěně nebo porozumělo zvířecí řeči. Jak úžasné to pro něj musí být…

Dáte šanci i Vašemu dítěti prožít na stránkách osobní knihy své vlastní dobrodružství, do kterého se tak snadno vcítí? Vaše dítě to jistě ocení a kniha bude mít v jeho knihovně zvláštní místo. A Vy se můžete těšit na radostné hodiny strávené společným čtením a intimitu jím vytvořenou. Rozhodně půjde o dobrodružství, které stojí za to prožít.

Jak tedy z dítěte udělat hlavní postavu knihy?

Stačí si u nás dle věku vybrat tu správnou osobní knihu pro Vaše dítě a zadat několik informací, které potřebujeme, abychom vytvořili originální příběh, ve kterém bude Vaše dítě hlavním hrdinou. Jdete na to? Tak tudy, prosím: www.radostzecteni.cz/nabidka/

Osobní knihy - gamebooky

Význam čtení pro děti není možné přeceňovat.

Čtení na dobrou noc je často prvním krokem k budování doživotní lásky ke knihám. Osobní gamebooky Vám tu inspiraci Vašeho dítěte ke čtení výrazně ulehčí. Nejenže zaujmou děti svým příběhem, ale dovolí jim vidět sebe samé v roli, kterou si obvykle představují – jako hrdinu.

Osobní knihy mohou Vašemu dítěti pomoci najít jeho vlastní hlas, projevit svůj názor a cítit se viděno. Mohou posílit jejich sebevědomí a inspirovat je k tomu, aby překonávaly překážky a dosáhly svých snů. Jakmile totiž děti vidí, že jsou schopny velkých věcí v knihách, začnou věřit, že jsou schopny velkých věcí i ve skutečném světě.

Podpořte své dítě v lásce ke čtení s naší pomocí, jsme totiž jediní, kdo nabízí atraktivní kombinaci osobních knih a gamebooků. Děti je milují a rodiče jsou šťastní, že jejich ratolesti čtou, a tím pokládají základní kámen k jejich školnímu, životnímu i profesnímu úspěchu! Nepřeháníme, hodnocení našich knih naleznete zde: https://radostzecteni.cz/hodnoceni/

Milý rodiči, přichází Vaše role. Vezměte své dítě za ruku a jemně ho veďte do světa knih. Neexistuje lepší způsob, jak začít, než objednat osobní gamebook pro Vaše dítě. Ať je to příběh o novém kamarádovi, veselém skřítkovi, šíleném vývojáři nejmocnější aplikace světa, nebo hrůzostrašném vlkodlakovi, děti milují příběhy, ve kterých hrají hlavní roli.

Výběrem knihy, která odráží zájmy a touhy Vašeho dítěte, ho podpoříte v tom, aby se stalo nejen dobrým čtenářem, ale také milovníkem knih. Uvidíte, jak jeho oči září radostí a vzrušením, když objeví sebe samo v příběhu. A výsledek? Dítě, které je nadšené ze čtení a které se cítí sebejistější. Tak proč nezačít právě teď a tady: www.radostzecteni.cz/nabidka/

Osobní knihy - gamebooky