SPOLEČNĚ INSPIRUJEME DĚTI KE ČTENÍ…

Proč je vlastně pro děti čtení tak důležité?

Tato otázka se může zdát zbytečná, neboť mnozí odpověď považují za samozřejmou. Ale neuniká Vám náhodou něco…?

Čtení je totiž pro Vaše dítě důležité z mnoha důvodů. Nehovořím jen o tom, že knihy jsou kouzelné dveře k jiným světům, k nespočetným dobrodružstvím a novým zkušenostem, které posilují čtenářovu představivost. CELÝ ČLÁNEK ZDE…

Jak Vám a Vašemu dítěti může pomoct projekt Radost ze čtení?

Toužíte-li, aby Vaše dítě pociťovalo nebo si stále utužovalo radost ze čtení, pak Vás jistě bude zajímat, jak by Vám s tím mohla pomoci unikátní metoda moderního pojetí dětského čtenářství. Neváhejte a přečtěte si, jak můžete pomocí projektu Radost ze čtení inspirovat Vaše dítě ke čtení.

Radost ze čtení je srdeční záležitost…

CELÝ ČLÁNEK ZDE…

Proč chce Vaše dítě číst osobní knihu nebo ještě lépe osobní gamebook?

„Ne ne ne, prosíme, nepřestávejte číst, obětujeme přestávku!“ Nejspíš se budete divit, ale opravdu tuto větu slýchávám od dětí během svých autorských čtení ve školách velmi často.

A jak je to možné? Co že to tam těm dětem vlastně předčítám, že se mnohdy rozhodnou dobrovolně ignorovat zvonění ohlašující konec vyučovací hodiny?

Chcete-li mít doma také dítě, které má radost ze čtení, čtěte dál, ráda Vám to odhalím... CELÝ ČLÁNEK ZDE.

článek o gameboocích

Osobní gamebook jako prostředník k dětské radosti ze čtení

„Ty hele, Leni, jsem slyšel, že děláš nějaký knížky. A jak a proč jako?“

S touto otázkou se občas setkávám. Hned potom, co tazateli odhalím svůj postoj k tomu, jak nejlépe investovat do budoucnosti našich dětí (více o tom zde), bývá ještě zmatenější, když mu řeknu, že vlastně nedělám jen nějaký knížky, ale vyrábím osobní gamebooky.

„A to má být co, prosím tě?“ zarazí ho slovní spojení OSOBNÍ GAMEBOOKY.

Chápu, že to nejspíš ještě neslyšel, neboť jde o unikátnost, jež nikde jinde než v projektu Radost ze čtení zaznamenat nemohl... CELÝ ČLÁNEK ZDE.